februar 2011

Engelen
 

No har eg endelig sett filmen Engelen etter å hatt den liggandes på macen min i tre uker, da e liksom aldri den rette tia til å sjå ein sterk film som den. Derfor har eg drøyt da så lenge, har faktisk starta den ein del ganga men fonne ut at eg ville heller sjå noko som fekk meg i godt humør. Engelen handler om Lea som må gi opp barnet sitt fordi hun er avhengig av heroin, og vi får se hvordan livet til Lea har vært og hvorfor hun endte opp som hun gjore. For øyeblikket e eg ute i praksis i en barnehage, og på personalmøtet me hadde (faktisk i går) hadde noken av pedagogene på barnehagen ein veldig interesang forelesning om alkohol og psyskisksyke og hvordan dette kan påvirke barn. Noe denne filmen viser veldig godt. Eg vil anbefala alle å sjå denna filmen, sjøl om at den e veldig trist og nesten litt vond å sjå. Men da e absolutt ein film mangen trenger å sjå for å få forståelse for hvordan visse folk har endt opp som de har.  Margreth Olin har laga filmen og da og hu som e fortellaren i filmen, og nesten alle sitatene hennas var så sykt fine at eg bestemte meg for å skriva ned noken. Her e noken av de sitatene fra filmen eg synes var finast, og filmen begynne så vakkert med at Olin fortelle:

 

"Noen mennesker er så vakre at de blir syke av det. Det er dette myke barnet som tar inn hele verden.Som ikke kan lukke seg for noe."

 

"Noen barn er der for foreldrene sine på en måte de aldri skulle. Men som de måtte fordi de ikke kunne velge det bort"

 

"Å ta heroin er det høyeste et menneske kan rope. Hjelp! Jeg trenger at du ser meg"

 

"Kanskje alt hadde vært annerledes om jeg var hans barn. At de ville hatt det på annen måte sammen om ikke jeg sto mellom dem. Kanskje det noen ganger er slik at kjærligheten mellom mann og kvinne ikke har plass til barn."

 

"Når Ole drakk, mistet jeg det jeg hadde"

 

 

Rødt hår ftw

 

Plutselig hadde eg rødt hår :D

 Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits